pühapäev, 13. juuni 2010

Hakkame siis pihta :)

Nii, mõtlesin siis siia pikemalt laiemalt oma mõtetest-tunnetest-kogemustest seoses oma esimeseks poolmaratoniks treenimisega kirjutada. Kirja on siis ennast pandud Glasgow poolmaratonile, mis toimub 5. septembril ehk siis täpselt 12 nädala pärast. Plaanin jälgida Runner's Worldi poolmaratoniks valmistumise kava alates uuest nädalast. Eesmärk on (loodetavasti mitte liiga) uljas: läbida 21,0975 km vahemaa 2 tunniga või sinna ligidale. Senisest jooksukogemusest: olen jooksmisega tegelenud alates märtsist sellel aastal kui otsustasin registreeruda kohalikule 10 km võistlusele. 9. mail läbisin selle ajaga 59:05, mille üle olin äärmiselt õnnelik :) See ei kõla just mingi supertulemusena, aga minu jaoks see tundus küll eneseületamisena, sest ma pole kunagi olnud eriti sportlik inimene.

Täna sai siis üritatud oma maksimaalset pulssi kindlaks teha, seda siis põhjusel, et pulsilugeja on mitmeid kordi mõõtnud mulle arvutustest tunduvalt suuremaid numbreid (max 216 vs arvutatud 185). Üritus kukkus paraku läbi. Hommikusöögi ja jooksu vahele jäi ainult 1,5 tundi, ja toit ei jõudnud ilmselt veel korralikult seedida. Kajakaid õnneks ei toitnud.

Eesmärk oli siis 10 min sörgiga ennast soojaks teha ja siis 2*3 min max tempoga läbida, 3 min sörkjooksu taastumiseks vahepeal. Teisest kiirendusest jakasin kuskil ainult 1,5 min teha, siis hakkas tõesti paha ja pidin kõndima, mida pole enam ammu juhtunud :S Ega pulss tegelikult eriti üles ei läinud ka, nii et ei näinud sellel üritusel enam mõtet ja tulin sörgiga koju. Teine kord siis, teisipäeval on 8x400 m intervalle kava järgi niikuinii ette nähtud, eks näis, mis siis pulss näitama hakkab...Ilmselt tuleb tempot ikka kõvasti alla võtta, et üldse 8 seeriat vastu pidada, tänane küll eriti julgustav ei olnud.

1 kommentaar: