pühapäev, 8. mai 2011

3 nädalat treeningpausi ja 2 nädalat maratonini

Hea uudis on see, et tervis hakkab lõpuks paremaks minema. Halb uudis on see, et maraton on juba 2 nädala pärast. 3 nädalat oli palavik ja igast tervisehädad, mida veel siiamaani selgusetult diagnoositakse, aga eile oli vist esimene päev kus üle pika aja palavikku ei olnud. Olemine on ikkagi nõrk, 3 nädalat ilma trennita on laastavalt mõjunud. Täna oli selline enam-vähem tunne ja siirdusin jooksmist katsetama. Ära tegin, 8,51 km pikkuse ringi, aeg ka selline tavapärane, 56:52 ehk siis 6:41 min/km, aga pulss oli täitsa laes. Keskmiseks näitas 163, max 173. Sinna 170 peale ta jäigi kangekaelselt peale kolmandat kilomeetrit püsima, enesetunne ei olnud ka sellest tulenevalt eriti hea. Veel 3 nädala eest oli sellise tempoga joostes pulss 140-150 vahele, 170 ligi pulssi ootaks pigem 5 km võistlusel , aga maratoni nii küll ei jookse :S Muidu hingamine, lihased, vaim ja jooksurütm on paigas, lihtsalt aeroobne vorm on olematu. Kahe nädala pärast on igatahes maraton graafikus...Kui kellegil on häid ideid, kuidas nüüd 2 nädalaga maratonivorm tekitada, siis ideed kuluksid ära :)

3 kommentaari:

  1. Mul oli sarnane olukord umbes 3 aastat tagasi enne Helsinki maratoni. Jäin haigeks ja nii raskel, et 2 nädalat oli raskusi voodist tõusmisega. 2nädalat enne maratoni siis oli tervis niikaugel, et sain jooksma minna. Samuti oli jalad üsna pehmed ja pulss juba kergel jooksul tõusis sinna 170-180 kanti. Maratonil jooksin viperustele vaatamata (WC paus) uue isikliku rekordi. Ainus soovitus mis ma ütlen on nüüd 2 nädala jooksul rahulikud treeningud. Mingeid kiirendusi ja muud pahna pole vaja,kuna lihtsalt aega enam pole. Ja positiivselt starti. Seal keskendu ainult enda jooksule.

    L.

    VastaKustuta
  2. Isikliku reksi p2rast muret ei pea tundma, sest see on l6petamisel garanteeritud :) Aga see l6pemine ongi see keeruline osa, sisemas loodan, et kuidagi ehk saab hakkama. Eilsel jooksul oli juba tiba parem, pulss hakkab ka alla tulema. Muret teeb pigem see, et kilomeetreid on maratoniks all v2hev6itu, eriti pikki jookse 25+ km. Praegu vist on natuke hilja nii pikki distantse ette v6tta, plaan on teha umbes tunniseid 8-11 km jookse ja yritada sellel n2dala l6puks nii 15-20 km pikkuse rahuliku jooksu kirja saada. Ja siis j22b yle vaid palvatada, et ehk l2heb maratonil 6nneks :)

    VastaKustuta
  3. Väga pikki otsi pole tõesti enam mõtet, kuna ei taastuks maratoniks ära. Pigem on praeguste treeningute mõte taastada haiguseeelne enesetunne. Väga arenemiseks ei jää aega. Positiivset meelt sulle maratoniks

    L.

    VastaKustuta